Marți, 10 mai 2016, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a avut loc ceremonia de semnare a unui acord de colaborarea în domeniul cercetării agricole între Academia de Științe Agricole și Silvice din Beijing și Academia de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu - Șișești”, în domeniul cercetării agricole, cu importante referiri la sectorul pomiculturii. Acordul a fost semnat din partea română de Președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu – Șișești”, Prof. Gheorghe SIN iar din partea chineză de Vicepreședintele Academiei de Științe Agricole și Silvice din Beijing, Dr. Zhiling WANG. 

La acest eveniment au participat ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Achim IRIMESCU, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Chinei la București, XU Feihong și viceprimarul general al municipiului Beijing, LIN Keqing. 

Acordul va contribui la consolidarea și dezvoltarea relațiilor din domeniul cercetării agricole dintre cele două țări, atât în domeniul cercetării fundamentale cât și a celei aplicative și vizează printre altele, realizarea unei platforme de cooperare Romania – China pentru facilitarea promovării inovării în agricultură, precum și a schimbului de resurse și servicii.