• From Oferte de inovare - 25 May 2016 01:23 PM

  Linie românească de caprine

  Populaţie de caprine specializată pentru producţia de lapte obţinută prin încrucişarea raselor Saanen si Carpatina, care realizeaza o productie medie de lapte marfa de 320-350 l lapte/cap, pe o durata a lactatiei de 250-270 zile.

 • From Oferte de inovare - 25 May 2016 01:20 PM

  Populaţia de carne Reghin

  Populaţie de ovine specializată pentru producţia de carne obţinută prin încrucişarea raselor Germană de Carne cu Capul Negru (Deutsche Schwarzkopf Fleischschaf) şi Ţigaie, care realizează un spor mediu zilnic la îngrăşarea intensivă de peste 280-300 de grame de carne/ cap/zi.

 • From Oferte de inovare - 7 May 2015 01:30 PM

  Metoda ecologica de cultivare a soiului Chardonnay

  Obiectivul proiectului constă în implementarea sistemului ecologic de cultivare a soiului Chardonnay în respect cu bunele condiţii agricole şi de mediu, care să permită fermelor de profil să poata face faţă exigenţelor pieţei comune. Soiul Chardonnay în România, se cultivă în podgoria Murfatlar.

 • From Oferte de inovare - 7 May 2015 01:27 PM

  Metoda ecologica de cultivare a soiului Cabernet Sauvignon

  Obiectivul proiectului consta in implementarea sistemului ecologic de cultivare a soiului Cabernet Sauvignon in respect cu bunele conditii agricole si de mediu, care sa permita fermelor de profil sa poata face fata exigentelor pietei comune. Soiul Cabernet Sauvignon a fost introdus la noi in tara, in sec XIX, si se cultiva cu rezultate bune in Romania.

 • From Oferte de inovare - 7 May 2015 01:25 PM

  Clona de viță de vie pentru struguri de masa- Afuz Ali 93 Mf

  Clonă creată la SCDVV Murfatlar și înregistrată în anul 1980, obținută prin prin fecundarea liberă a soiului Afuz Ali. Foarte viguros, cu perioadă lunga de vegetatie, fertilitate mijlocie, strugurii colindro-conici, rar aripati,uniformi, mari si foarte mari, se coc in a doua decada a lunii septembrie. Boabe mari, usor cilindrice, cu pielița de culoare verde-gălbuie cu nuanță ruginie pe partea însorită, pulpa este cărnoasă, suculentă, nearomată, cu gust plăcut, dulce-acidulat.

 • From Oferte de inovare - 7 May 2015 01:24 PM

  Clona de viță de vie pentru vinuri roșii - Feteasca neagra 9 Mf

  Clonă creată la SCDVV Murfatlar și înregistrată în anul 2009, obținută prin prin fecundarea liberă a soiului Fetească neagră. Cu o vigoare de crestere mare, fertilitate mijlocie, strugurii colindro-conici, cu boabe dese,de culoare negru intens, se coc in a doua decada a lunii septembrie.

 • From Oferte de inovare - 7 May 2015 01:22 PM

  Soiul de viță de vie pentru vinuri albe - Columna

  Soi creat la SCDVV Murfatlar și înregistrat în anul 1985, obținut prin hibridare între Pinot gris și Grasa de Cotnari. Cu o vigoare mijlocie-mare, strugurii colindrici, uneori aripati, de culoare galben-verzui şi cu punct pistilar persistent, de mărime mijlocie, cu bobul mic, se coc in a doua jumatate lunii septembrie. Modul aparte de creștere a lăstarilor, sub formă de cortină, permite cultivarea sa în sistem ecologic.

 • From Oferte de inovare - 7 May 2015 01:18 PM

  Conveier varietal pentru soiuri de struguri pentru masa adaptat conditiilor pedoclimatice locale

  Oferta de inovare are in vedere sa ofere fermierilor accesul la material saditor viticol de calitate din soiuri de struguri pentru masa cu epoci de coacere diferite, adaptate cat mai bine conditiilor locale de cultura, care sa aduca un plus de profitabilitate fermelor viticole. In cadrul acestei oferte, UCDI ofertanta va asigura materialul saditor si asistenta tehnica pentru infiintarea de loturi demonstrative adaptate diferitelor areale viticole care vor deveni catalizatorul extinderii in cultura a clonelor si soiurilor noi de vita de vie pentru struguri de masa, creatii romanesti.

 • From Oferte de inovare - 7 May 2015 01:15 PM

  Tehnologia de producere de samanta la cerealele paioase (grau si triticale de toamna, ovaz de primavara) pe solurile acide, in conditii ecologice

  Cultivarea soiurilor corespunzătoare pentru eficienţa culturii in sistem ecologic îndeosebi in contextul schimbărilor climatice; programele de ameliorare realizează continuu progres genetic pentru potenţialul de producţie şi adaptarea la condiţii de stres determinat de factori de mediu biotic şi abiotic. Aceasta oferta are în vedere să facă accesibil fermierilor cât mai rapid acest progres genetic, pentru ca producţia de grau, triticale si ovaz de primavara să devină cât mai profitabilă

 • From Oferte de inovare - 7 May 2015 01:13 PM

  Soiul de viță de vie pentru vinuri roșii sau roze - Mamaia

  Parametrii tehnici inovativi ai ofertei în raport cu un produs similar notoriu cunoscut: in comparatie cu alte soiuri de struguri roșii, Mamaia oferă producții constant ridicate, vinurile obținute fiind echilibrate, cu o culoare variind de la roze pal la roșu, aroma sa fiind inconfundabilă.

 • From Oferte de inovare - 9 April 2015 03:57 PM

  Procedeu de cultivare a plantelor prin aplicarea nămolului de epurare deshidratat și stabilizat anaerob pe solurilor acide

  Prin aplicarea invenției se obțin următoarele avantaje : - sustenabilitatea cultivării îndelungate a terenurilor agricole ; - asigurarea hranei plantelor de cultura la niveluri optimale, fără acumulări periculoase de macro-nutrienți ; - aplicarea se face in sistem de rotații tip asolament agricol, evitând distribuirea nămolului consecutiv pe aceeași sola ; - nămolul menajer constituie o sursa importanta si complexa de elemente nutritive, înlocuind cu succes o mare parte chiar totala a îngrășămintelor chimice ;

 • From Oferte de inovare - 9 April 2015 03:55 PM

  Tehnologia de cultivare a plantelor pe solurile acide amendamentate cu dolomita amorfa de Delnița

  Folosirea dolomitei amorfe de Delnița pentru îmbunătățirea parametrilor agrochimici al solurilor in scopul obținerii unor produse cu indici cantitativi si calitativi superiori. - particularitatea deosebită a dolomitei de la Delniţa este aceea că, spre deosebire de cea cristalină, aceasta are o legătură mult mai slabă între ionii de calciu şi magneziu. Acest lucru favorizează descompunerea şi asimilarea mult mai rapidă la plante.

 • From Oferte de inovare - 9 April 2015 03:51 PM

  Soi de canepă monoică pentru sămânţă

  Secuieni – Jubileu – soi monoic,omologat şi brevetat pentru continutul de ulei,33.8%,precum şi calitatea acestuia. Este un soi foarte precoce, maturarea seminţei are loc la începutul lunii august, cu 15 – 20 zile mai precoce decât soiul Zenit. Producţia de tulpini şi fibre este apropiată de a soiului Zenit fiind o derivaţie ultra precoce a familiilor componente ale acestuia. Fiind un soi foarte precoce, talia tulpinilor este mult redusă la 1,2 - 1,5 m.

 • From Oferte de inovare - 9 April 2015 03:45 PM

  Metoda ecologica de cultivare a speciei Echinacea purpurea (L.) Moench in conditiile din Centrul Moldovei

  Specia este originara din America de Nord si aclimatizata in conditiile de la S.C.D.A. Secuieni. Este o planta medicinala care se utilizeaza in scop terapeutic pentru tratarea racelilor, a gripei si confera imunitate organismului. Pentru elaborarea metodei ecologice de cultivare s-au efectuat cercetari prin care s-a stabilit cerintele plantei fata de clima si sol, dozele de ingrasasminte organice, epoca optima de semanat si distanta intre randuri. Datele obtinute au condus la elaborarea metodei de cultivare a speciei pentru conditiile din Centrul Moldovei.

 • From Oferte de inovare - 9 April 2015 03:41 PM

  Metoda de cultivarea cînepei monoice în sistem succesiv

  Obţinerea unor producţii economice în cultură succesivă este determinată de corelarea unor factori:Planta premergătoare să fie recoltată înaintea datei de 01 iulie, orz, rapiţă pentru zonele mai nordice, iar pentru zonele sudice inclusiv grâul pentru consum, mazăre, borceag.Eliberarea de resturi vegetale şi prelucrarea solului imediat după îndepărtarea plantei premergătoare, pentru a evita evapotranspiraţia şi pierderea umidităţii din sol.

 • From Oferte de inovare - 9 April 2015 03:38 PM

  Dacia - Secuieni cultivar nou de cânepă monoică pentru fibre

  Dacia Secuieni – omologat în decembrie 2011, soi specific pentru producţia de tulpini şi fibre. Se caracterizează prin tulpini zvelte în cultura pentru fibre ce ajung la 1,8-2,8 m, iar în cultura pentru sămânţă înălţimea plantelor poate ajunge şi depăşi 4,5 m. Producţia de tulpini se situează între 8,5 t – 11,8 t/ha cu un conţinut în fibre de bună calitate de 30-31%, ce determină o producţie de peste 3200 kg/ha.

 • From Oferte de inovare - 9 April 2015 01:52 PM

  Soiul de grau de toamna Simnic 50

  Soi creat la SCDA Șimnic în colaborare cu INCDA Fundulea, înregistrat în anul 2004 Este un soi de grâu comun de toamnă obținut prin selecție individuală repetată dintr-o combinație hibridă cu formula Lovrin 32/Fundulea 29//F553D4-22(400J2)/3/1502W23-1/4/Donskaia Polukarlikovaia, combinație hibridă pusă la dispoziție de colectivul de Ameliorarea grâului de la I.C.D.A. Fundulea

 • From Oferte de inovare - 9 April 2015 01:49 PM

  Soiul de grau de toamna Simnic 30

  SIMNIC 30 este un soi de grâu comun de toamnă obținut prin selecție din mutantele obținute în urma iradierii soiului Diana. Soiul de grâu SIMNIC 30 este menţinut la S.C.D.A. Șimnic şi se înmulţeşte conform schemei de producere a seminţelor la plantele autogame.

 • From Oferte de inovare - 9 April 2015 01:43 PM

  Soiul de grau de toamna Adelina

  Tip de grâu de toamnă, planta are un port intermediar la înfrățire. Frecvența plantelor cu frunza steag recurbată este ridicată. Data înspicatului este medie spre tardivă. Spicul are formă piramidală, este de culoare albă, scurt spre mediu, lax și aristat, aristele fiind lungi. Bobul este de culoare roșie. Caracterul care îl deosebește în mod evident de ceea ce există pe piață la ora actuală este lungimea mare a ciocului glumei inferioare.

 • From Oferte de inovare - 9 April 2015 01:11 PM

  Soluţii de organizare a teritoriului agricol şi de exploatare agricolă durabilă bazate pe inventarierea alunecărilor de teren şi ravenelor

  Principalele activităţi ale proiectului se vor concretiza în: - identificarea unor aşa-numite zone fiziografice în bazine hidrografice reprezentative; - inventarierea alunecărilor de teren şi a ravenelor - realizarea Sistemului Informaţional Geografic (SIG sau GIS) al bazinelor hidrografice selectate...

 • From Oferte de inovare - 9 April 2015 01:09 PM

  Soi sintetic de trifoi roșu

  Soiul de trifoi roșu Livada Sara: Talia plantelor înaltă, la înflorit 80-85cm, frunzele sunt mari, procentul de frunze depășește 40%, ceea ce contribuie la obținerea unui furaj de bună calitate. Valoarea nutritivă a furajului este foarte bună : conține 16,5% proteină brută din substanța uscată. Destinat furajării ca masă verde sau conservat. Produce în medie peste 15t/ha substanță uscată, producția de sămânță variază între 400 și 600 kg/ha...

 • From Oferte de inovare - 9 April 2015 01:06 PM

  Tehnologie inovativa de infiintare a perdelelor forestiere pentru protectia culturilor agricole

  Echipamentul de plantat puieţi forestieri, este destinat mecanizării lucrărilor agrosilvice de împădurire, realizate în vederea refacerii fondului forestier în zonele de şes şi colinare, înfiinţării perdelelor de protecţie, precum şi pentru înfiinţarea plantaţiilor în livezile pomicole sau pepiniere deservită de un operator. Acest echipament poate fi utilizat si la înființarea culturilor de salcie si plop energetic.

 • From Oferte de inovare - 9 April 2015 01:02 PM

  Tehnologie si echipament tehnic pentru obtinerea nutreturilor complexe pvm in cadrul bucatariilor furajere

  Bucătăriile furajere pot fi definite ca sisteme complexe, folosite pentru prepararea hranei animalelor in cadrul fermelor agricole cu sau nu sector vegetal dar cu exploatații zootehnice. Furajele sunt prelucrate cu o gama variata de utilaje (silozuri, moara cu ciocane, amestecător pentru omogenizarea amestecurilor, transportoare, elevatoare etc.), nelipsite din bucătăria furajera, numărul si capacitatea acestora fiind influențate de capacitatea fermei, fiind unice in amplasament si funcționare, fiecare astfel de spațiu fiind proiectat pentru speciile/rasele pe care le deservește.

 • From Oferte de inovare - 9 April 2015 01:00 PM

  Echipament tehnic de separare a semintelor de cuscuta din materialul semincer

  Separarea seminţelor de buruieni, in special a seminţelor de cuscuta, din masa materialului semincer destinat însămânțării este foarte greu de realizat cu metodele obișnuite (site, ciururi,etc.), astfel se utilizează metoda de separare magnetica care necesita echipamente tehnice dotate cu tamburi magnetici, in care amestecul de semințe este amestecat cu apa si pulbere de fier.

 • From Oferte de inovare - 9 April 2015 12:58 PM

  Echipament de recoltat lavanda

  Recoltarea mecanizata reprezintă o importanta premisa pentru realizarea unor producții profitabile si a unor produse de calitate din plante medicinale si aromatice, aplicându-se cu precădere speciilor cultivate. Deoarece in ultimii ani se constata o extindere a suprafețelor cultivate cu lavanda in Romania, implementarea unei astfel de tehnologii este justificata. Oferta de inovare consta in implementarea unui tehnologii de recoltare, susținuta de un echipament de recoltat lavanda, destinat recoltării acestei specii de pe suprafețe relativ reduse, specifice fermelor mici si mijlocii.

 • From Oferte de inovare - 9 April 2015 12:56 PM

  Tehnologie destinata pregatirii semintelor în vederea depozitarii

  Prin aplicarea in agricultura si industria morăritului a tehnologiei performante de prelucrare primara a semințelor de cereale, in conceptul de calitate totala, se creează premizele valorificării superioare a cerealelor in scopul îmbunătățirii calității, siguranței şi securității alimentare.

 • From Oferte de inovare - 9 April 2015 12:53 PM

  Tehnologie de colectat corzi de vita de vie taiate

  ropunerea se refera la realizarea unei prese de balotat corzi de vita de vie prevazuta cu alimentatoare laterale reglabile fara asigurarea balotilor cu plasa biodegradabila, balotii fiind folositi la alimentarea centralelor temice industriale sau casnice. Componentele principale ale produsului sunt: presa propriu-zisa, 2 alimentatoare laterale, transmisie mecano-hidrostatica, roti purtatoare, sistem tractare etc.

 • From Oferte de inovare - 9 April 2015 12:50 PM

  Tehnologie de aplicare a tratamentelor fito-sanitare si Echipament pentru pulverizarea multidirectionala a jetului de solutie

  Tehologia inovativa de aplicare a tratamentelor fito-sanitare in cultura cartofului se refera la efectuarea lucrarilor de tratamente chimice prin stropirea multidirectionala a plantelor cu solutie insecto-fungicida, realizandu-se astfel procesul de "imbaiere" a acestora. Stropirea multidirectionala este realizata cu echipamentul inovativ de pulverizare, EPM 70(75)

 • From Oferte de inovare - 9 April 2015 12:48 PM

  Tehnologie de lucru in pepiniere si Echipament de extras plante cu balot de pământ la rădăcina, EXPLANT 500

  Tehnologia de lucru in pepiniere cu echipamentul EXPLANT 500 cuprinde atât procesul tehnologic de extragere a plantelor cu balot de pământ la rădăcina in vederea transplantării in zonele verzi sau comercializării cat si procesul tehnologic de săpare a gropilor destinate transplantării materialului dendro-horticol. Echipamentul de extras plante cu balot de pământ la rădăcina EXPLANT 500 este de tip purtat in spatele tractorului, fiind montat in locul tiranților laterali.

 • From Oferte de inovare - 9 April 2015 12:40 PM

  Tehnologie pentru aerarea produselor agricole

  Creşterea producţiilor agricole trebuie să fie însoţită de metode eficiente pentru depozitarea şi conservarea recoltelor pentru a asigura produse agricole în cantitate suficientă şi de calitate. Instalaţia pentru aerare propusa urmăreşte dezvoltarea tehnicilor pentru definitivarea uscării produselor agricole voluminoase, depozitate la o umiditate mai mare decât cea recomandată pentru conservare, cum ar fi: furaje cosite şi depozitate vrac sau sub formă de baloturi, cereale sau a altor tipuri de produse agricole destinate utilizării în fermelor agricole.

 • From Oferte de inovare - 9 April 2015 12:38 PM

  Echipament tehnic inovativ pentru semănat direct în mirişte cereale păioase

  Numărul mare de lucrări aplicate în tehnologiile convenţionale se efectuează cu consum important de energie, care în condiţiile crizei de materii prime şi energie cu care se confruntă întreaga lume, ridică probleme din ce în ce mai grele în faţa agriculturii. De aceea, Uniunea Europeană acordă o atenţie deosebită problemelor de mediu în elaborarea politicii agricole comune şi promovează o agricultură durabilă şi ecologică.

 • From Oferte de inovare - 6 April 2015 02:14 PM

  Tehnologie inovativă destinată calibrării seminţelor în scopul obţinerii de material semincer de calitate superioară

  Producţia şi calitatea oricărei culturi agricole este determinată atât de factorii care influenţează din momentul însămânţării, până la recoltare, precum şi de cei care influenţează direct asupra seminţelor înainte de însămânţare. Ca factor de primă importanţă în sporirea producţiei agricole, sămânţa se bucură de o atenţie deosebită, numeroase discipline, instituţii şi agenţi economici concurând la obţinerea unui material de însămânţare cât mai valoros. În scopul realizării unor producţii mari şi de calitate, un rol deosebit de important îl are asigurarea unui fond de sămânţă din hibrizii şi soiurile cu cele mai înalte însuşiri genetice, adecvate pentru fiecare zonă pedoclimatică.

 • From Oferte de inovare - 6 April 2015 02:03 PM

  Tehnologie inovativă pentru realizarea unor extracte cu rol de biofertilizant/bioinsecticid foliar cu utilizare in agricultura organică

  Obiectivul proiectului îl constituie dezvoltarea unui sistem integrat de extractie a substantelor active cu rol de bioinsecticid/biofertilizant agricol din plante medicinale si aromatice cultivate. Astfel în contextul practicării unei agriculturi ecologice este interzisă folosirea fertilizanţilor de natură chimică pentru îmbunătăţirea calităţii producţiilor. Folosirea biofertilizanţilor reprezintă o alternativă ecologică la varianta clasică care poate conduce la obtinerea de culturi bio cu productivitate ridicată. Fertilizarea foliară reprezintă aplicarea oricărei substanţe fertilizatoare pe frunze sub formă lichidă. Echipamentul pentru obţinerea de substanţe bioactive cu rol de biofertilizant / bioinsecticid în agricultura ecologică funcţionează pe bază de solvent (apă sau alcool etilic) şi extracţie sub presiune (alternanţă între o presiune înaltă şi una joasă). Materia primă folosita pentru realizarea acestor extracte este reprezentată de plante medicinale şi aromatice ce prezintă proprietăţii fertilizatoa

 • From Oferte de inovare - 2 April 2015 07:45 PM

  Instalatie de decontaminare a produselor horticole proaspete

  Instalația de decontaminare este utilizata pentru reducerea populațiilor microbiene de pe suprafețele exterioare ale produselor horticole, in scopul diminuării pierderilor datorate procesului de descompunere postrecoltare si prelungirii perioadei acceptabile de păstrare a acestor produse. Instalația utilizează un procedeu neconvențional de tratare post-recoltare si anume: decontaminarea suprafețelor exterioare ale produselor horticole, utilizând radiația ne-ionizanta ultravioleta. Radiația emisa se încadrează in domeniul radiației UV cu unda scurta având punct maxim la 253,7 nm (UV-C), cunoscuta pentru acțiunea germicidă asupra bacteriilor, virușilor si a altor microorganisme.

 • From Oferte de inovare - 2 April 2015 02:13 PM

  Echipamente tehnice moderne pentru gestionarea ecologică a deşeurilor organice

  Oferta de inovare propusa, presupune elaborarea si realizarea unei tehnologii si echipamente tehnice aferente, de gestionare ecologica a deșeurilor vegetale si animale rezultate din activitățile agricole si zootehnice care consta intr-o platformă pentru depozitare în vederea realizării de composturi organice şi instalaţiile sau echipamentele tehnice aferente pentru mecanizarea lucrărilor şi operaţiilor necesare gestionării şi monitorizării procesului de compostare. Tehnologia consta in compostarea deșeurilor vegetale si animale pe o platforma, prevăzuta cu instalații şi sisteme de aerare forțată, acționate de energii neconvenționale(panouri fotovoltaice) sau alternativ de energie electrica, sisteme de scurgere si colectare a fracțiunilor lichide, sistem de măsurare si monitorizare a procesului, pe toata perioada de desfășurare a compostării.

 • From Oferte de inovare - 2 April 2015 12:33 PM

  Modernizarea şi optimizarea structurii soiurilor de triticale

  Utilizarea unor soiuri corespunzătoare este o condiţie esenţială pentru eficienţa culturii speciei de triticale, îndeosebi in contextul schimbărilor climatice, care vor supune plantele unor condiţii dificile, chiar extreme. Programele de ameliorare realizează continuu progres genetic pentru potenţialul de producţie şi adaptarea la condiţii de stres determinat de factori de mediu biotic şi abiotic. Oferta de inovare are în vedere să facă accesibil fermelor cât mai rapid acest progres genetic, pentru ca producţia de triticale să devină cât mai profitabilă, iar fermele să fie cât mai protejate de impactul negativ al schimbărilor climatice prognozate.

 • From Oferte de inovare - 2 April 2015 12:30 PM

  Modernizarea şi optimizarea structurii soiurilor de soia convenţionale (nonOMG)

  Utilizarea unor soiuri corespunzătoare este o condiţie esenţială pentru eficienţa culturii soiei, îndeosebi in contextual, atât al schimbărilor climatice, care vor supune plantele unor condiţii dificile, precum şi al implementãrii programului european "Danube Soya" Programele de ameliorare realizează continuu progres genetic pentru potenţialul de producţie şi adaptarea la condiţii de stres. Oferta de inovare are în vedere să facă accesibil fermelor cât mai rapid acest progres genetic, pentru ca producţia de soia să devină cât mai profitabilă, iar fermele să fie cât mai protejate de impactul schimbărilor climatice prognozate.

 • From Oferte de inovare - 2 April 2015 12:26 PM

  Modernizarea şi optimizarea structurii soiurilor de orz de toamna

  Utilizarea unor soiuri corespunzătoare este o condiţie esenţială pentru eficienţa culturii orzului de toamnã, cu douã şi respectiv şase rânduri de boabe în spic, îndeosebi în contextul schimbărilor climatice, care vor supune plantele unor condiţii dificile, chiar extreme. Programele de ameliorare realizează continuu progres genetic pentru potenţialul de producţie, calitate şi adaptarea la condiţii de stres. Oferta de inovare are în vedere să facă accesibil fermelor cât mai rapid acest progres genetic, pentru ca producţia de orz să devină cât mai profitabilă, iar fermele să fie cât mai protejate de impactul schimbărilor climatice prognozate.

 • From Oferte de inovare - 2 April 2015 12:22 PM

  Creşterea producţiei de proteine prin introducerea soiurilor noi de mazăre de toamnă şi de primăvară

  Creşterea producţiei de proteine reprezintă un obiectiv european prioritar, ce poate fi realizat prin îmbunătăţirea nivelului şi stabilităţii recoltelor de leguminoase. În acelaşi timp, leguminoasele sunt premergătoare foarte bune în cadrul rotaţiei culturilor, putând aduce o contribuţie esenţială la reducerea cantităţilor necesare de îngrăşăminte azotate, ceea ce este deosebit de important mai ales pentru sistemul de agricultură ecologică. Mazărea de toamnă are potenţialul de a valorifica mai bine umiditatea acumulată în sezonul rece şi de a evita efectul nefavorabil al temperaturilor ridicate care pot surveni la înflorire. Progresul genetic realizat pentru rezistenţa la iernare la mazărea de toamnă, dar şi pentru potenţialul de producţie sau rezistenţa la cădere, deschide noi perspective de extindere a mazări în agricultura României. Oferta de inovare are în vedere să facă accesibil fermelor cât mai rapid acest progres genetic, pentru ca producţia de leguminoase să devină cât mai profitabilă.

 • From Oferte de inovare - 2 April 2015 11:32 AM

  Modernizarea şi optimizarea structurii soiurilor de lucerna

  Utilizarea unor soiuri corespunzătoare este o condiţie esenţială pentru eficienţa culturii lucernei, îndeosebi in contextul schimbărilor climatice, care vor supune plantele unor condiţii dificile, chiar extreme. Programele de ameliorare realizează continuu progres genetic pentru potenţialul de producţie (masã verde şi semințe), calitate şi adaptarea la condiţii de stres. Oferta de inovare are în vedere să facă accesibil fermelor cât mai rapid acest progres genetic, pentru ca producţiile de lucernã, atât de biomasã furajerã cât şi de semințe, să devină cât mai profitabile, iar fermele să fie cât mai protejate de impactul schimbărilor climatice prognozate.

 • From Oferte de inovare - 2 April 2015 11:30 AM

  Modernizarea şi optimizarea structurii soiurilor de grâu

  Utilizarea unor soiuri corespunzătoare este o condiţie esenţială pentru eficienţa culturii grâului, îndeosebi in contextul schimbărilor climatice, care vor supune plantele unor condiţii dificile, chiar extreme. Programele de ameliorare realizează continuu progres genetic pentru potenţialul de producţie şi adaptarea la condiţii de stress. Oferta de inovare are în vedere să facă accesibil fermelor cât mai rapid acest progres genetic, pentru ca producţia de grâu să devină cât mai profitabilă, iar fermele să fie cât mai protejate de impactul schimbărilor climatice prognozate.

 • From Oferte de inovare - 2 April 2015 11:26 AM

  Know-how pentru înfiinţarea de exploataţii agricole bazate pe principiile agriculturii conservative

  Propunerea ofertată urmăreşte înfiinţarea de exploataţii (cca.10% din suprafaţa fermei agricole) pe criterii de agricultură conservativă în vederea transmiterii ansamblului de informaţii necesare tranziţiei la noul sistem de agricultură bazat pe semănat direct în teren netulburat, protejarea permanentă a solului cu resturi vegetale şi rotaţia raţională a minimum trei culturi diferite.

 • From Oferte de inovare - 2 April 2015 11:22 AM

  Sămânță din categoria Pre-bază și Bază, certificată ecologic

  În conformitate cu legislaţia privind producerea de seminţe şi material săditor, cât și cu regulamentele Uniunii Europene 834/2007 și 889/2008 și cele naționale privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice, fermele, societăţile și gospodăriile agricole ecologice trebuie să folosească numai seminţe şi materiale de înmulţire obţinute prin metoda de producţie ecologică. Oferta de inovare are în vedere explicarea și soluționarea uneia sau a mai multor probleme tehnice semnalate de producătorii de sămânță ecologică pentru culturile de câmp privind managementul fertilității solului, sămânța și semănatul, managementul buruienilor sau/și managementul dăunătorilor și al agenților patogeni.

 • From Oferte de inovare - 2 April 2015 11:14 AM

  Rasa de lapte Palas

  Rasa de Lapte – Palas a fost creata prin încrucişarea raselor Ostfriza si Awassi cu rase de tip merinos urmata de izolare reproductiva si selecție în direcția sporirii producției de lapte. Are o perioadă de lactaţie de peste 180 de zile şi o prolificitate de 1,3-1,5 miei pe cap de oaie . Linia poate fi folosita pentru producerea de berbeci tati de oi hibride de lapte sau poate fi exploatata pentru producțiile de lapte şi carne. Excelent adaptată condiţiilor tradiţionale de exploatare din Sudul şi Sud-Estul României. Masculii sunt compatibili cu toate rasele de ovine.

 • From Oferte de inovare - 2 April 2015 11:12 AM

  Ovine din Rasa de Carne - Palas

  Rasă de ovine specializată pentru carne obţinută prin încrucişarea raselor Ile de France şi Merinos de Palas, care în condiţiile normale de exploatare din Sudul şi Sud-Estul României această rasă realizează un spor de peste 350-380 de grame de carne/ cap/zi pe cap, iar în condiţii de creştere industrială pot ajunge la 450 grame carne pe cap/zi. Carnea are un conţinut mai redus de grăsimi şi calităţi organoleptice şi culinare net superioare, pretându-se schemelor de calitate specifice. Greutatea animalelor la 150 de zile in condiţii de creştere tradiţională (stabulaţie) este de cca. 40 kg cu un randament de sacrificare de cca 50-52% Masculii sunt compatibili cu toate rasele autohtone de ovine. Animalele vii sunt rezistente la transport.

 • From Oferte de inovare - 2 April 2015 11:09 AM

  Rasa de ovine pentru fermele specializate în producerea si desfacerea de miei rituali

  Rasă de ovine cu prolificitate ridicată, adaptată condiţiilor climatice din Sudul şi sud-estul României, destinată în special pentru producerea de miei rituali (pascali, kasher şi halal) în baza schemelor de calitate specifice. In condiţiile producţiilor tradiţionale şi de tip semi-industrial, cu estru controlat/indus mieii pot fi produşi la greutatea şi calitatea dorită pentru perioadele de vârf de cerere în piaţa internă şi internaţională. În condiţiile unui regim gospodăresc, cu monta efectuată tradiţional, în luna august-septembrie mieii în carcasă livrabili în săptămâna pascală (vârful de cerere in piaţa naţională), pot atinge o greutate medie de 18-20 kg. MASCULII SUNT COMPATIBILI CU TOATE RASELE AUTOHTONE DE OVINE.