În data de 12.01.2018, directorul general al Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Palas – Constanța (ICDCOC) Radu Răducu a susținut în direct la postul de radio Antena Satelor un dialog cu realizatorii emisiunii şi cu crescătorii de ovine.
   Problemele dezbătute au fost axate pe acțiunile care trebuie întreprinse de către crescătorii de ovine în perioada de stabulație a ovinelor şi caprinelor, perioadă care coincide cu derularea campaniei de fătare.
   S-au prezentat elemente de tehnologie specifice fiecărei specii şi rase de ovine şi caprine şi anume: pregătirea oilor şi caprelor pentru tătare, amenajarea spațiilor de cazare şi îngrijire, rațiile de furaje, compoziția rațiilor, evidențierea produșilor, tratamente sanitar-veterinare s.a.
   În fiecare an, un specialist de la ICDCOC Palas susține un astfel de dialog cu crescătorii prin intermediul acestui post de radio, pentru fiecare perioadă în care oile şi caprele au nevoie de o atenție sporită pentru buna desfășurare a activităților specifice.

 

Document...