Luni, 9 octombrie 2017, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, a participat la Sesiunea Științifică omagială "80 de ani de cercetare horticolă în Romania", organizată de ASAS în colaborare cu Societatea Română a Horticultorilor, sub coordonarea Președintelui Secției de Horticultură ASAS, Prof. dr. Gheorghe GLAMAN.

Evenimentul s-a  desfășurat în Aula Magna a Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”(ASAS), în prezența Președintelui Academiei de Științe Agricole și Silvice, Prof. dr. Gheorghe SIN și Vicepreședintelui Academiei Romane și Președinte de Onoare al ASAS, Academicianul Cristian HERA.

La dezbateri au fost prezenți: Subsecretarul de Stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Maricel Floricel DIMA, Prof. dr. Nicolae STEFAN, Președinte de Onoare al Secției de Horticultură din ASAS, Prof. dr. Florin STANICĂ, Prorector al USAMV București, directori ai institutelor și stațiunilor de cercetare din rețeaua ASAS, reprezentanți ai mediului academic, universități, cercetători, producție, mass-media.


Din Republica Moldova a participat directorul general al Institutului Stiintifico–Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare, Constantin DADU, membru de onoare al ASAS.

În cadrul evenimentului a fost evocată memeoria unor distinși înaintași ai horticulturii românești și au fost înmânate diplome și distincții unora dintre participanți, pentru merite deosebite.