• From Activitati curente - 3 April 2015 01:21 PM

  Lizimetre şi aparatură pentru cercetare în domeniul pedologiei şi hidrologiei

  În ziua de marți, 17 martie 2015, a avut loc în Aula Academiei de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu-Șișești”, seminarul intitulat: "Lizimetre şi aparatură pentru cercetare în domeniul pedologiei şi hidrologiei". Acțiunea a fost organizată de ASAS în colaborare cu UGT Gmbh și Tehnoinstrument Srl Ploiești. Scopul principal a fost cel de a evidenția importanţa utilizării lizimetrelor și situaţia actuală în România.

 • From Relatii cu presa - 24 February 2015 01:39 PM

  Drept la replica

  Drept la replica domnului Secretar General Horaţiu Raicu

 • From Informatii tehnice de interes public - 12 February 2015 03:47 PM

  Oferta de material saditor pomicol si viticol

  Institutele si statiunile de cercetare –dezvoltare agricola,din cadrul ASAS Bucuresti, ofera spre vanzare pentru primavara anului 2015,pomi fructiferi ,vita de vie si arbusti fructiferi altoiti, certificati de calitate si fitosanitar,cu o gama variata de soiuri performante,adaptate la conditiile pedoclimatice din Romania ,obtinute in pepinierele proprii autorizate,pentru infiintarea de plantatii comerciale si gospodaresti. (Anexa 1,a,b)

 • From Activitati curente - 12 February 2015 11:46 AM

  Succes al cercetarii agricole romanesti

  De curând, un grup de cercetători de la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri, Dăbuleni, conduşi de Dna Director Aurelia Diaconu şi Dna. Reta Drăghici, a obţinut un succes deosebit: exportul în Austria a primei cantităţi de cartof dulce produs la Dăbuleni, rod al cooperării cercetării dintre specialiștii români şi cei coreeni de la Universitatea Naţională din Kyungpook (prof. Cho Eun Gi) şi firma Love of Soil (președinte Dl Byung Chan Lee).

 • From Activitati curente - 28 January 2015 09:44 AM

  Vizita la ASAS a delegaţiei coreene de la Compania LOVE OF SOIL, 22.01.2015

  În ziua de 22.01.2015, preşedintele ASAS, prof. dr. Gheorghe Sin, a primit vizita unei delegaţii din Coreea de Sud, condusă de dl. Byung Chan Lee, preşedintele Companiei Love of Soil, Coreea de Sud, Daegu. Din delegaţie au mai făcut parte dl. Lae Weon Park, preşedintele Open Bridge Consortium, Cluj-Napoca şi dl. Octavian Alexandru Gagiu, Open Bridge Consortium. Din cadrul ASAS au mai participat Dl. Ioan Jelev şi Dna. Cipriana Budeanu.

 • From Activitati curente - 19 January 2015 02:33 PM

  Forumul de cooperare agricola Coreea-Romania

  În perioada 14 – 20.12.2014, dl. Prof. Ioan JELEV, împreună cu dr. ing. Mihail COMAN, director general al Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură, Piteşti-Mărăcineni şi dr. ing. Aurelia DIACONU, director al Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri – Dăbuleni au efectuat o vizită în Coreea de Sud, pentru a participa la lucrările "Forumului de Cooperare Agricolă Coreea-România",

 • From Activitati curente - 19 January 2015 02:11 PM

  Vizita la ASAS a delegatiei chineze din Provincia Hebei

  În ziua de 12 ianuarie 2015, preşedintele ASAS, Prof. dr. Gheorghe Sin, a primit vizita unei delegaţii chineze din Provincia Hebei, condusă de dl. Wang Huanqiang, director general adjunct în cadrul Departamentului de Resurse Umane şi Securitate Socială din Provincia Hebei.

 • From Declaratii de avere si interese - 6 January 2015 02:39 AM

  Declaratii de avere si interese 2014

  Declaratii de avere si interese 2014

 • From Legislatie - 10 December 2014 12:33 PM

  Statutul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice

  Art. 1. – (1) Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", denumită în continuare ASAS, este for ştiinţific naţional de coordonare ştiinţifică şi de consacrare academică în domeniile sale de activitate. (2) ASAS este instituţie de drept public, autonomă, cu personalitate juridică, apolitică, de consacrare ştiinţifică şi cercetare în domeniile fundamentale şi aplicative ale agriculturii, silviculturii, zootehniei, acvaculturii, medicinei veterinare, îmbunătăţirilor funciare, gospodăririi solurilor şi apelor, ecologiei, protecţiei mediului, industriei alimentare, biotehnologiei, mecanizării lucrărilor agricole, economiei agrare, dezvoltării rurale şi managementului agricol, denumite în continuare domeniul agricol şi reuneşte pesonalităţi consacrate în aceste domenii. (3) ASAS este promotor al dezvoltării cunoaşterii, cercetării ştiinţifice şi progresului ştiinţific şi tehnologic în domeniul agricol.

 • From Activitati curente - 7 November 2014 11:09 AM

  Semnarea unui protocol de colaborare între Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă şi Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice

  Semnarea unui protocol de colaborare între Grupul Român pentru Investiţii şi Consultanţă şi Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti"

 • From Info - 4 November 2014 03:02 PM

  Catalogul european al surselor de finanțare active in Octombrie 2014

  Catalogul european al surselor de finanțare active in Octombrie 2014

 • From Informatii tehnice de interes public - 30 October 2014 08:35 AM

  Strategia Nationala in domeniul cercetarii si inovarii pentru Regiunea Dunarii Romanesti

  Romania este, alaturi de Austria, initiatoarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii. Comisia Europeana a elaborat, pe baza contributiilor primite de la toate statele din bazinul Dunarii, proiectul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii si Planul de Actiune aferent. Aceste documente au fost publicate pe 8 decembrie 2010, iar apoi aprobate si adoptate de Consiliul European pe 24 iunie 2011. Academia Romana propune urmatoarea Strategie Nationala in Domeniul Cercetarii si Inovarii pentru Regiunea Dunarii Romanesti...

 • From Informatii tehnice de interes public - 20 October 2014 11:01 AM

  Schimbarile climatice si influenta acestora asupra agriculturii

  Schimbarile climatice si influenta acestora asupra agriculturii - Conferinta "Ferme mici si asociere" - 16-17 octombrie 2014, CraiovaProf.dr. Mihai NICOLESCU - Vicepresedinte al A.S.A.S.

 • From Activitati curente - 17 October 2014 02:17 PM

  Vizita ministrului agriculturii din Republica Moldova, dl Vasile Bumacov

  În data de joi, 9 oct. 2014, a avut loc la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti", întâlnirea dintre Dl. Ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare din Republica Moldova - Vasile BUMACOV şi Dl. Vicepreşedinte al A.S.A.S., Dl. Valeriu TABĂRĂ. La întâlnire au mai participat din partea A.S.A.S., Dl. Ioan JELEV, iar din partea Grupului Român pentru Investiţii şi Consultanţă-RGIC, Dna. Preşedinte Otilia MANTA şi Dl. Director Ştefan MANTEA.